събота, 28 ноември 2009 г.

За късата памет

Днес се състоя Политическия съвет на НДСВ и вниманието е насочено там. Това е обяснимо, защото тази партия беше във властта цели осем години. През този период се случиха какви ли не любопитни неща, на които няма да се спра задълбочено. Всеки, който е следял дори и бегло събитията може сам да си направи преценка. Аз ще се спра само на едни грозни думи на един от тарторите в НДСВ-Милен Велчев изказани днес:"... Политическият съвет на партията не успя да предвиди обществената поляризация в полза на ГЕРБ и да се разграничи от коалиционните си партньори - БСП и ДПС и още:"...НДСВ оспорваше и се противопоставяше на всички предложения на БСП и ДПС".

Колко е хубаво, когато някой застане поне пред своите хора на такъв партиен форум и си признае грешките до край? А колко хубаво щеше да бъде ако се кажеха нещата наистина до край? Явно г-н Велчев се прави на гръмнат заек. Прави се, защото ако не бяха БСП и ДПС тях нямаше да ги има в управлението. Той май забрави, че през 2001 г. партньор му беше ДПС, а през 2005 г. се създаде т.нар. Тройна коалиция, в която беше и БСП. Още по-интересно е, че г-н Велчев беше и министър в 39-тия парламент. Как тогава не се е замислил за разграничаване не знам? Дано някой е събрал смелост да го попита.

Не били предвидили засилването на влиянието на ГЕРБ. Че как така? Как след като са все експерти там не са забелязали, че ГЕРБ на всеки следващ избор гласовете им се покачваха с по 200 000 гласа от 2007 г. до сега, на 5 юли с близо 900 000? Или пък, че техния доскорошен лидер - Симеон II допринесе най-много за издигането и опознаването на Б.Б. За него кой беше чувал от обикновенните граждани?
Другото смущаващо е, че НДСВ е било нещо като опозиция при последното им участие във властта. Не по-скоро си гледаха келипира и винаги стояха в сянка. Аз само ще припомня отново, че на единият от вотовете на недоверие гласуваха с ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ. И това ако беше партньор здраве да е. Само ще кажа, че БСП го има и ще го има, а НДСВ отиват в Червената книга. Колкото и да се мъчиха да присвоят Белоградчишките скали не им мина номера. Избирателя не прощава. Това да им е за урок. И аз бях против тях, защото поназнайвам нещичко по история на България и постоянно ми се въртят едни фамилии в главата и едни нацинални катастрофи...

Няма коментари:

Публикуване на коментар