петък, 6 ноември 2009 г.

КАКВО СТАВА В ЦСКА???

Днес следобяд Любо Пенев най-после подаде оставка като треньор на ЦСКА. Казвам най-после, защото това се очакваше. Не го констатирам всичко това от злоба спрямо него, а напротив. За мен, а и милионите червени фенове той си остава една легенда като футболист, прзидент и треньор. Футболните му качества няма какво да коментираме. Беше великолепен голмайстор в парвенство като това в Испания, а преди това и с екипа на ЦСКА. Като президент, който пое отбора след тежките години на Мултигруп и като треньор той просто заслужаваше орден. Заслужаваше го,защото разполагаше с една банда, която освен финтове в кръчмите друго не можеше да прави.
От известно време си личеше, че някои от т.нар футболисти на ЦСКА имат нещо против него. Явно методите му идваха в повече на и без това прехвалените играчи изобщо в България. На тях все някой им пречи. Слънцето, въздуха...,а да и осветлението на стадиона. Първо се оказа,че не се давали заплати, след това премии, някой ги е бил. Но ако ги е бил значи е било малко. Как може едно момченце наричащо себе си Иван Иванов до такава степен да се мисли за звезда, че да пренебрегва националния отбор. Нямал бил хъс и мерак. Сега нямал хъс да играе за ЦСКА. И това го казва юноша на ЦСКА. Явно този не знае за кой отбор играе? Че се стигна до там да налита на бой на Владо Манчев. Някой представя ли си на времето примерно Лъчо Танев да налита на бой на Георги Димитров-Джеки.? Не ми се мисли какво е щяло да се случи като знам характера на дългогодишния капитан на ЦСКА от 80-те години на миналия век. А да и големия вратар Караджов, който пък без да иска подари уникален гол Фулъм, както да речем направи и Михайлов-младши, а след това и той разпускал из заведенията в едрогърда компания. Но това е друга тема. Да си припомним ли подаръка на Йордан Тодоров срещу Тулуза, подаръка на Котев срещу Базел, или напълно деградиралия Маркиньос... Примери много. И вместо тези изброените да се присмиват на Левски по-добре да бяха видели своята игра и лиготии, защото никой няма да им стъпи на мачовете. До сега поне имаше публика за "Лига Европа", но картинката започва да прилича вътрешното първенство т.е. празни трибуни. Това беше немислимо до сега.
А що се отнася за хъса и психиката им в момента нека бъдат така добри да не си търсят парите в края на месеца да ги видим-както предложи Георги Илиев-Майкъла та да видим как ще си платят лизинга на колите си

Няма коментари:

Публикуване на коментар